Autós jogosítvány Budapest

Autó jogosítvány - B kategória Autósiskola budapest

Autó jogosítvány megszerzésének menete

 1. Beiratkozni az autósiskolába
 2. Elvégezni az elméleti, azaz a KRESZ tanfolyamot
 3. Sikeres KRESZ vizsgát tenni
 4. Elsősegély vizsgát tenni – ha még nincs más kategóriás jogsid
 5. Kiválasztani egy szimpatikus gyakorlati oktatót és felvenni vele a kapcsolatot
 6. Az egyeztetett időpontokban megjelenni a gyakorlati oktatáson és vezetni, vezetni, vezetni
 7. Sikeres forgalmi vizsgát tenni
 8. A kormányablakban kiváltani a megszerzett jogosítványodat

Autó jogosítvány megszerzésének feltételei

 • A beiratkozáshoz minimum 16,5 évesnek kell lenned, a forgalmi vizsga napjáig pedig be kell töltened a 17. életéved
 • Minimum 8 általános iskolai végzettséggel kell rendelkezned, ahhoz, hogy autós jogosítványt szerezz
 • Érvényes személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával kell rendelkezned. Amennyiben nem vagy magyar állampolgár, úgy további tennivalóid vannak, kérd tanfolyamszervező kollégáink tájékoztatását
 • Orvosi alkalmassági igazolással kell rendelkezned – ha még nincs más kategóriás jogosítványod (kivéve moped)

Autó jogosítvány további fontos tudnivalók

 • Autósiskolánkban lehetőség van a jogosítvány tandíjának kamatmentes részletekben történő befizetésére, a részletekről érdeklődj tanfolyamszervezőinknél.
 • Választhatsz, hogy az elméleti tanfolyamot az online teljesíthető e-learning rendszerben, vagy a hagyományos, tantermi oktatás keretein belül végzed el.
 • Első jogosítvány esetén közúti elsősegélynyújtó vizsgát kell tenned a Vöröskeresztnél. Az elsősegély tanfolyam elvégzése nem kötelező, önállóan is felkészülhetsz a vizsgádra.
 • Első jogosítvány esetén, ha még nem vagy 20 éves, akkor állami támogatást is igénybe vehetsz, mellyel tovább csökken a jogosítvány ára. Az elméleti tanfolyam és a KRESZ vizsgadíj összegét, maximum 25.000 Ft-ig visszaigényelheted a Magyar Államkincstártól. Kérd tanfolyamszervezőink segítségét a papírmunkában.
 • Az elméleti, azaz KRESZ tanfolyam elkezdését követő 9 hónapon belül meg kell tenni a jelentkezést az első KRESZ vizsgára és 1 éven belül sikerülnie kell a vizsgának. Ellenkező esetben a jogszabályok szerint újra kell kezdeni az elméleti tanfolyamot.
 • A megszerzett KRESZ vizsga 2 évig érvényes, ami azt jelenti, hogy 2 éven belül sikeres forgalmi vizsgát kell tenned. Ellenkező esetben a jogszabályok szerint újra kell kezdeni az egész tanfolyamot.
 • Autósiskolánkban választhatsz automataváltós, elektromos oktatóautót is a jogosítványod megszerzéséhez.
 • Sikeres vizsgáid után autós jogosítványoddal olyan járművet vezethetsz, mely maximum 3500 kilogramm össztömegű és legfeljebb 9 üléssel rendelkezik.

Beiratkozás az autósiskolába B kategóriás jogosítványra

Köszönjük, hogy Autósiskolánkat választottad jogosítványod megszerzéséhez. A sofőrré válásod felé vezető út első lépése a beiratkozás. Irodáink nyitva tartását és címét a Kapcsolat menüpontban találod.

Ahhoz, hogy autós jogosítványra beiratkozhass és elkezdhesd a KRESZ tanfolyamot legalább 16,5 évesnek kell lenned. A másik fontos kritérium, hogy legalább 8 általános iskolai végzettséggel kell rendelkezned, ennek hiányában Magyarországon nem lehet autós jogosítványod. A bizonyítványt (8 általános vagy attól magasabb, pl.: érettségi, diploma) eredetiben kell majd bemutatnod a Közlekedési Hatóságnak az első vizsgaalkalmadkor (általában ez a KRESZ vizsga), az Autósiskolába történő beiratkozáskor nyilatkoznod kell arról, hogy ezzel rendelkezel.

A gépjárművezető tanfolyamra történő beiratkozáshoz hozd magaddal irodánkba:

 • Személyi igazolványod
 • Lakcímkártyád
 • Amennyiben már van más kategóriás jogosítványod akkor azt, vagy másolatát
 • Orvosi alkalmassági igazolást – ezt nem muszáj a beiratkozáskor hoznod, de a KRESZ vizsgára való jelentkezésnek már a feltétele, így érdemes minél hamarabb eljuttatni irodánkba. Ha van más kategóriás, érvényes jogosítványod (kivéve moped), akkor nem szükséges új orvosi alkalmassági igazolást csináltatnod.
 • A tandíj első részletét

A képzés megkezdésének feltétele a felnőttképzési szerződés kitöltése, mely szintén a beiratkozáskor történik meg. Amennyiben a beiratkozó még nem töltötte be a 18. életévét, úgy a szerződést törvényes gondviselővel, szülővel is alá kell íratni.

Kérjük, hogy elérhetőségeid (mobilszámod, valós, használatban lévő email címed) megadásakor ügyelj azok helyességére, munkatársaink a későbbiekben ezeken a csatornákon fognak téged értesíteni.

KRESZ tanfolyam és vizsga autó jogosítványhoz

Elméleti tanfolyam B kategória:

Már beiratkozás előtt érdemes informálódnod és eldöntened, hogy az elméleti tananyagot, azaz a KRESZ tanfolyamot, milyen formában szeretnéd elvégezni. Autósiskolánkban választhatod a hagyományos, tantermi képzést vagy az otthon elvégezhető online e-learning tanfolyamot is, csak rajtad múlik.

Tantermi KRESZ tanfolyam:

A közeljövőben induló tantermi KRESZ tanfolyamok időpontjairól és helyszíneiről érdeklődj munkatársainknál! Ezek esetében egy hagyományos tanítási szituációra kell gondolni, jelen van egy szakoktató, aki témakörökre bontva átadja a szükséges tudást a kiscsoportos foglalkozáson. Lehetőség van kérdéseket feltenni, egy-egy témakört, kérdést jobban körüljárni, ami igencsak hasznos, főként első jogosítványukat szerzők esetében. Arról nem is beszélve, hogy már azzal is rengeteget tanulsz ha jelen vagy, figyelsz és jegyzetelsz. Hátránya, hogy helyhez és időponthoz kötött, a 28 tanóra (45 perc) elvégzéséhez 7 alkalommal kell megjelenni az oktatáson. Fontos megjegyezni, hogy ha 10%-nál többet hiányzol, akkor az Autósiskola addig nem foglalhat neked vizsgaidőpontot, amíg ezt pótfoglalkozással be nem pótoltad. Ha a tantermi KRESZ oktatásra jelentkezel ezt mindenképpen vedd figyelembe és szánd rá az időt a 7 alkalomra.

E-learning tanfolyam:

Ha nem tudod vállalni a személyes részvételt, akkor válaszd az e-learning tanfolyamot, amit otthon, saját ütemedben végezhetsz el – de a 90 napos érvényességi időt itt is vedd figyelembe. A program egyszerűen használható, nem csak tananyagot, hanem teszteket is tartalmaz, így visszajelzést ad az aktuális tudásodról és a vizsgaszituációt is tudod gyakorolni. Amikor sikeresen feldolgoztad az összes tananyagot és minden modulzáró feladatsoron túl vagy, akkor megkapod az igazolást arról, hogy bejelentkezhetsz a KRESZ vizsgára. A felkészülés sikere itt csak rajtad múlik, így ha hajlamos vagy a halogatásra vagy nincs túl nagy motivációd, akkor ezt a fajta felkészülést nem neked találták ki.

Autósiskolánkban lehetőséged van a felkészülést támogató segédanyagok beszerzésére, KRESZ könyveket, jegyzeteket, CD-ket, online hozzáférést vásárolhatsz tananyagokhoz és tesztekhez.

Ha sikeresen elvégezted az elméleti tanfolyamot, akkor jöhet az első megmérettetés, a KRESZ vizsga.

KRESZ vizsga autó jogosítványhoz:

Ahhoz, hogy Autósiskolánk KRESZ vizsga időpontot kérhessen neked:

 • El kell végezned a KRESZ tanfolyamot (tantermi vagy e-learning formájában)
 • Be kell töltened a 16 év 9 hónapos életkort
 • Be kell mutatnod az orvosi alkalmassági igazolást (ha nincs más kategóriás jogosítványod, ha van, akkor azt)

Fontos tudnivaló, hogy az elméleti tanfolyam megkezdését követő 9 hónapon belül jelentkezni kell az első KRESZ vizsgára és 1 éven belül sikeres vizsgát is kell tenni, különben jogszabály kötelez rá, hogy újrakezdd az egész elméleti tanfolyamot.

KRESZ vizsga helyszínek Budapesten:

 • 11. kerület Budapest, Petzvál József utca 39.
 • 14. kerület Budapest, Komócsy u. 17-19.
 • 19. kerület Budapest, Vas Gereben utca 2-4.

A KRESZ vizsgára vidd magaddal:

 • Személyi igazolványod
 • Lakcímkártyád
 • Amennyiben már van más kategóriás, érvényes jogosítványod, akkor azt
 • Legalább 8 általános iskolai végzettséget igazoló eredeti bizonyítványt

Érkezz időben a kijelölt vizsgahelyszínre. A vizsgára 55 percet adnak, ez idő alatt 55 kérdésre kell válaszolnod, egy érintőképernyős számítógépen. 10 darab 3 pontos és 45 darab 1 pontos kérdéssel összesen 75 pont szerezhető meg, melyből minimum 65 kell ahhoz, hogy átmenj a vizsgán. Ha minden kérdésre válaszoltál, akkor a számítógép azonnal kihirdeti az eredményt.

Ha sikerült a KRESZ vizsgád, akkor a következő lépés egy szimpatikus oktató kiválasztása, akivel elkezded a gyakorlatot, azaz a vezetést. A választáshoz kérd irodai munkatársaink segítségét.

Fontos tudnivaló, hogy a KRESZ vizsga 2 évig érvényes, tehát 2 éven belül le kell tenned a sikeres forgalmi vizsgát, különben jogszabály kötelez rá, hogy újrakezdd az egész tanfolyamot.

Ha nem sikerült a KRESZ vizsgád, akkor se keseredj el. A helyszínen azonnal kérhetsz magadnak új vizsgaidőpontot a 4 600 Ft-os pótvizsgadíj befizetése ellenében.

Elsősegély tanfolyam és vizsga

Közúti elsősegély tanfolyam jogosítványhoz:

Az elsősegély tanfolyamon azok az elméleti és gyakorlati ismeretek kerülnek átadásra, melyekre szüksége lehet egy gépjárművezetőnek egy esetleges közúti balesetnél a sérültek szakszerű ellátáshoz. A tanfolyam elvégzésével képessé válsz a gyors és hatékony segítségnyújtásra, a sérült ellátására, amíg a hivatásos orvosi segítség a helyszínre nem érkeznek. Az elsősegély tanfolyamon való részvétel nem kötelező, választhatod azt is, hogy egyénileg készülsz fel, de vizsgáznod mindenképpen kell. A vizsga alkalmával nem csupán elméleti, hanem gyakorlati feladatokat is fogsz kapni, például be kell mutatnod, hogy hogyan helyeznéd a sérültet stabil oldalfektetésbe, vagy vennél le bukósisakot egy esetleges gerincsérültről. Éppen emiatt ajánljuk a tanfolyamon való részvételt, hiszen így könnyen be tudod gyakorolni a bemutatandó fogásokat.

Közúti elsősegély vizsga jogosítványhoz:

Közúti elsősegélynyújtó vizsgát kell tenned, ha még nincs más kategóriás jogosítványod, vagy azt 1984 előtt szerezted meg. Ha nem ez lesz az első jogosítványod, akkor mentesülsz az újbóli vizsgázás alól.

Vizsgázni a Magyar Vöröskereszt regisztrált vizsgahelyein tudsz előre megadott időpontban. A vizsgára való jelentkezés feltétele a vizsgadíj (15 500 Ft) befizetése, melyet sárga csekken a Vöröskereszt számlájára tudsz megtenni.

A vizsgán az elméleti és a gyakorlati tudásod is tesztelik, tételt fogsz húzni, melyen szerepel egy baleseti szituáció, ezt kell szakszerűen megoldanod.

A sikeresen letett elsősegély vizsga feltétele a jogosítványod kiváltásának, tehát addigra meg kell lennie, mire teljesíted a forgalmi vizsgád és befejezed a gépjárművezetői tanfolyamot.

Ha megspórolnád az önálló ügyintézést, akkor választhatod az Autósiskolánk által szervezett elsősegélynyújtó tanfolyamot, ahol a vizsgára való felkészülésen túl segítséget kapsz a vizsgajelentkezéshez is.

Autó jogosítvány gyakorlati oktatás

Gyakorlati tanfolyam B kategória:

Gratulálunk a sikeres KRESZ vizsgádhoz! Jöhet az izgalmasabb rész, beülhetsz a volán mögé és elkezdheted a felkészülést a forgalmi vizsgádra.

Miután sikerült a KRESZ vizsgád, a következő lépés egy szimpatikus oktató kiválasztása, akivel elkezded a gyakorlati tanfolyamot, azaz magát a vezetést. Dönthetsz az oktatóautó fajtája, az oktató időbeosztása vagy az oktatási helyszín alapján is, ez csak rajtad múlik. Ha jöhet a gyakorlás, akkor hívd fel tanfolyamszervezőinket a központi telefonszámainkon és örömmel segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb szakoktatót.

2012-től az autós kategóriában megszüntették az eddig külön vizsgának számító járműkezelési, azaz rutinvizsgát, ahol az alapvető manőverezési feladatokat kellett vizsgabiztos jelenlétében teljesíteni a tanpályán. Ez nem azt jelenti, hogy ezt a tudást most már nem kérik számon, egész egyszerűen a bemutatandó feladatok (például parkolás, tolatás, megfordulás) beolvadtak a forgalmi vizsgába, ezzel egyszerűsítve a vizsgáztatás folyamatát.

A vezetést tanpályán vagy gyér forgalmú úton fogod megkezdeni, majd amikor már nem okoz gondot a gépjármű kezelőszerveinek a megfelelő használata megismerkedsz a forgalomban való közlekedéssel.

Autós gyakorlati oktatás és vizsga helyszínei:

 • 4. kerület Budapest, Berda József utca 15. (Újpest Autóklub)
 • 11. kerület Budapest, Budaörsi út Virágpiac
 • 13. kerület Budapest, Váci út 178. (Duna Plaza)
 • 14. kerület Budapest, Írottkő park 1. (M3-as felüljáró alatt)
 • 14. kerület Budapest, Mogyoródi út 32.
 • 19. kerület Budapest, Vas Gereben utca 2-4.

Minimálisan 29 tanórát (a tanórák 50 percesek) és minimum 580 kilométert kell levezetned a gyakorlati tanfolyamod ideje alatt. Ha úgy érzed, hogy felkészültél, akkor jelezd oktatódnak, hogy bejelenthet téged a forgalmi vizsgára. Ha a minimális óraszám levezetése után még nem érzed magad elég magabiztosnak, akkor oktatóddal egyeztetve tovább gyakorolhatsz. Autósiskolánkban a pótórák díja megegyezik az alap gyakorlati óradíjjal.

Az autós forgalmi vizsgára való jelentkezés feltétele:

 • A vizsga időpontjában már betöltött 17. életév
 • Minimálisan 29 levezetett tanóra és 580 kilométer

A forgalmi vizsgádra vidd magaddal:

 • Személyi igazolványod
 • Lakcímkártyád
 • Amennyiben már van más kategóriás, érvényes jogosítványod, akkor azt
 • Ha az orvosi alkalmassági igazolásod tartalmaz valamilyen korlátozást, például csak szemüveg viselésével vezethetsz, akkor ezt a vizsgádon is be kell tartanod.

Fontos tudnivaló, hogy a KRESZ vizsgád megszerzésétől számított 2 éven belül le kell tenned a sikeres forgalmi vizsgát, különben jogszabály kötelez rá, hogy újrakezdd az egész tanfolyamot. Ezt mindenképpen tartsd észben, amikor a gyakorlati oktatásod tervezed.

Jogosítvány kiváltása

Gratulálunk a vizsgádhoz! Most már te is vezető lettél, közlekedj ezután is a szabályokat betartva, felelősségteljesen.
A forgalmi vizsgádtól számítva 4 munkanapot kell várnod, majd bemenni egy kormányablakba (régi nevén okmányirodába) és kérvényezni a jogosítványod kiállítását.

Ha ez lesz az első jogosítványod, akkor az ügyintézéshez vidd magaddal:

 • Személyi igazolványod
 • Lakcímkártyád
 • Orvosi alkalmassági igazolást
 • Elsősegély vizsgaigazoló kártyád

Első jogosítványod kiállítása ingyenes, tehát a plasztikkártyáért nem kell fizetned.

Ha már van előzőleg megszerzett, más kategóriás jogosítványod (kivéve moped), akkor az ügyintézéshez vidd magaddal:

 • Személyi igazolványod
 • Lakcímkártyád
 • Meglévő, érvényes jogosítványod

Ebben az esetben a plasztikkártya kiállításáért 4 000 Ft-os díjat is kell fizetned, ezt a helyszínen, kormányablakban teheted meg sárga csekken vagy bankkártyás fizetéssel.

Autósiskola Budapesten

Szerezd meg jogosítványodat Budapesten, könnyen megközelíthető tanpályákon és gyakorlati helyszíneken!

Itt találsz meg minket